Опис
Індикатор дозволяє швидко визначити процентний вміст алкоголю у вині за методом Гей-Лассу. Визначення проводити при температурі приблизно 15-17°С. Перед використанням переконайтеся, що індикатор чистий і сухий. Для тестування можна використовувати тільки фільтровані вина, оскільки густий осад може забити і пошкодити індикатор. Щоб перевірити вміст алкоголю, налийте вино в мірну чашку (мал. 1), виномір тримайте у вертикальному положенні, поки з нижньої кришки не стече 6 крапель вина. після закінчення цього часу індикатор необхідно повернути на 180° і вилити залишок вина з мірного флакона (мал. 2). Тримайте виномір мірною склянкою вниз. Вино буде повільно витікати з мірного капіляра. Коли рівень стабілізується на одному рівні, прочитайте вміст алкоголю на поділці/шкалі виноміра. Після використання промийте виномір у теплій воді. Не намагайтеся механічно очистити внутрішню частину вимірювального капіляра. Не допускайте висихання залишків вина після вимірювання. Якщо після наливання вина в мірний флакон рідина не потрапляє до капіляра, це означає, що капіляр забитий (виномір не промитий після попереднього вимірювання) або вино погано відфільтровано, а залишки осаду закупорюють капіляр. У цьому випадку можна лише злегка потрясти / похитувати виномір. На нього не можна дути і намагатися виштовхнути бруд назовні. Це може призвести до пошкодження.